Sopraan

De Belgische sopraan Lie

Liesbeth

sbeth Schepers studeerde aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Maaseik waar ze haar diploma’s Klarinet, Piano en Muziektheorie behaalde. Ze studeerde zang en contrabas aan het conservatorium van Maastricht waar ze les kreeg van Werner van Mechelen, Barbara Schlick en Axel Everaert.  Ze behaalde er haar einddiploma met grootste onderscheiding. Naast haar opleiding volgde ze master classes bij Elly Ameling, Rudolf Jansen, Julius Drake, en Barbara Bonney en volgde zij de opleiding “Acting for singers” aan de Jekerstudio in

Maastricht. Tegenwoordig verdiept ze zich in de stemtechniek onder de deskundige leiding van Gemma Visser.

Ze was als soliste te horen in o.a. : Gloria van Vivaldi, Caffee-Cantate van Bach, Cantate Non sa che sià dolore van Bach, Vos aurae per montes en Geme l’onda che parte dell’monte van Vivaldi, Phèdre et Hypollite  van Bourgeois, La Mort de Didon van Monteclair, Cantate Corydon van Pepush, Hör mein Bitten van Mendelssohn en Requiem van Mozart. Met het barok ensemble Les Goûts Réunis treedt zij regelmatig op in Nederland en Duitsland met voornamelijk repertoire uit de Franse Barok. Met een opname van het werk Soidade van Hardy Mertens was zij herhaaldelijk te horen op de Spaanse nationale klassieke zender. In 2007 was zij te horen als Julliette in het Kaaitheater in de operette Der Graf von Luxemburg van Léhar in een productie van het Brussels Operette Theater en in de jaren daarna als Laura in Der Bettelstudent, een operette van Carl Millöcker en als Christel in Der Vogelhändler van Karl Zeller en als zandman en dageraadfee in een Nederlandstalige bewerking van Hans en Grietje van Humperdinck.

Daarnaast is zij zeer intensief bezig met het liedrepertoire. Door haar brede interesse voor verschillende stijlen, talen en poëzie heeft ze inmiddels een repertoire opgebouwd dat werken omvat gaande van Mozart tot Lutosławski. Ze was te horen in recitals in België, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje en Canada en ze nam deel aan het Orlando Festival in Nederland, het Casaglia Festival in Italië en het Mountain View Festival in Canada. Sinds oktober 2007 studeerde ze bij Professor Irwin Gage in Saarbrücken, Duitsland, waar ze samen met pianist Lionel Bams een specialisatie opleiding volgde voor lied duo’s.  Ze behaalde er haar einddiploma “mit Auszeichnung”. Ook heeft zij tot twee keer toe een beurs gekregen om deel te nemen aan de prestigieuze master classes van het Franz Schubert Institut te Baden bei Wien.

In 2005 behaalde ze de derde prijs in het Euriade Vocaal Concours voor het litteraire lied en in 2008 werd ze laureaat in het concours “Forte”, georganiseerd door de provincie Limburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liesbeth1

Login

Nieuwsbrief

Ga naar boven